Profile picture for user nyba

IDS Scheer ‘Leider’ in Magic Quadrant voor Enterprise Architecture Tools

Den Haag, 3 december 2009

IDS Scheer is door Gartner erkend als ‘Leider’ in het Magic Quadrant voor Enterprise Architecture Tools. Het recente rapport, door Chris Wilson en Robert Handler gepubliceerd op 12 november 2009, plaatst leveranciers van Enterprise Architecture Tools in een kwadrant op basis van hun visie en de mogelijkheid om deze in de praktijk te brengen.

Volgens Gartner hebben ‘Leiders’ uitgebreide mogelijkheden om Enterprise Architecture te ondersteunen en weten ze deze aan een brede groep te leveren. Verder helpen ze bedrijven bij het vertalen van hun architectuurvisie naar effectieve bedrijfsveranderingen. Daarnaast hebben ze een heldere visie op ontwikkelingen in en de toekomst van Enterprise Architectures.

De ARIS Solution for Enterprise Architecture Management (EA) van IDS Scheer is een geïntegreerde oplossing voor het standaardiseren en afstemmen van bedrijfsprocessen en de daarbij behorende IT-infrastructuren. De combinatie van EA en Business Process Management (BPM) in een centrale omgeving ondersteunt bedrijven bij het plannen van hun IT-omgeving op basis van strategische doelstellingen, het verlagen van IT-kosten en het flexibel ondersteunen van bedrijfsprocessen. De IDS Scheer-oplossing ondersteunt EA-raamwerken en -standaarden, waaronder TOGAF, AchiMate, DYA & IAF. Daarnaast ondersteunt ARIS ook de specifieke overheidsreferentiearchitecturen Nora, Marij, Gemma, Petra en Wilma.

“Het feit dat Gartner ons positioneert als 'Leider’ in het Magic Quadrant voor Enterprise Architecture Tools, onnderstreept onze unieke aanpak in deze sector”, zegt Peter Gérard, CEO en President van IDS Scheer AG. “Bedrijfsprocessen spelen een centrale rol in het afstemmen van de bedrijfsstrategie op de architectuur. Onze klanten profiteren van bedrijfsbreed inzicht in medewerkers, processen en IT-middelen.”

Over het Magic Quadrant

Het copyright van het Magic Quadrant berust bij Gartner en wordt met toestemming gebruikt. Het Magic Quadrant is een grafische weergave van een markt op een bepaald moment en voor een specifieke periode. Het geeft de analyse van Gartner weer hoe bepaalde leveranciers ten opzichte van elkaar presteren. Hiervoor gebruikt Gartner zelf omschreven criteria voor de betreffende markt. Gartner doet geen aanbevelingen voor de leveranciers, producten of services die in het Magic Quadrant staan. Ook adviseert Gartner technologiegebruikers niet alleen leveranciers te kiezen, die in het ‘Leiders’-kwadrant staan. Het Magic Quadrant is alleen bedoeld als onderzoekstool en niet als specifieke leidraad. Gartner geeft ook geen garanties, expliciet of impliciet, over het onderzoek, handelskwaliteiten of geschiktheid voor een bepaald doel.


Featured achievement

Rookie
Say hello to the ARIS Community! Personalize your community experience by following forums or tags, liking a post or uploading a profile picture.
Recent Unlocks

Leaderboard

|
icon-arrow-down icon-arrow-cerulean-left icon-arrow-cerulean-right icon-arrow-down icon-arrow-left icon-arrow-right icon-arrow icon-back icon-close icon-comments icon-correct-answer icon-tick icon-download icon-facebook icon-flag icon-google-plus icon-hamburger icon-in icon-info icon-instagram icon-login-true icon-login icon-mail-notification icon-mail icon-mortarboard icon-newsletter icon-notification icon-pinterest icon-plus icon-rss icon-search icon-share icon-shield icon-snapchat icon-star icon-tutorials icon-twitter icon-universities icon-videos icon-views icon-whatsapp icon-xing icon-youtube icon-jobs icon-heart icon-heart2 aris-express bpm-glossary help-intro help-design Process_Mining_Icon help-publishing help-administration help-dashboarding help-archive help-risk icon-knowledge icon-question icon-events icon-message icon-more icon-pencil forum-icon icon-lock